Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina). Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce - już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 153 kJ/ 361 kcal
Białko 1,7 g
Węglowodany 87 g
w tym cukry 35 g
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Sól 0,31 g
Alergeny: Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska
Parametry:
DATAWZ:
2026-03-31
Gramatura:
300g
Dla wegan:
DLA WEGAN
Dla wegetarian:
DLA WEGETARIAN
Deklaracja bez glutenu:
DEKLARACJA B/GLUTENU
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.